tisdag 12 oktober 2010

Sandlådan

Pelle 4 år gammal ville tillsammans med sina kompisar Olle och Nils, 3 respektive 4 år, leka i sandlådan efter lunchen. De bestämde sig för att bygga sandslott precis som Pelle gjort dagen innan.

Till en början gick det inget vidare för dem men Pelle som hade lekt i sandlådan dagen innan visste ändå teorin bakom sandslotten och lyckades tillslut få till något som började likna ett slott. Nils och Olles sandslott däremot kunde inte förmå sig att stå, deras rasade hela tiden.

Nils brydde sig inte så mycket eftersom hans mamma ändå skulle hämta honom strax efter lunchen, så han hade egentligen givit upp redan från början. Olle däremot försökte så gott det gick och tittade avundsjukt på Pelles påbörjade slott. Men Olle kände samtidigt hur han började bli kissnödig och hur han snart inte hålla sig längre. När Nils mamma kom för att hämta honom passade även Olle på att resa sig från sandlådan och lämnade därmed Pelle ensam med en torr hink, en bitter pinne och en jobbig spade.

Pelle som kände sig övergiven och sur över att de lämnat honom fortsatte argsint jobba vidare på sitt sandslott och planlade samtidigt en hämnd. Han kom fram till att han skulle ta bort dem som vänner på facebook så fort han kom hem, vilket ändå måste ha varit den mest adekvata lösningen på det hela?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar