måndag 13 juli 2009

Några sanningens ord!

"Flaggan är placerad väldigt nära hålet!"
Ordet "nära" är en definitionsfråga, men i detta fall går det inte att komma mycket närmare.

"Den här putten är från ett sådant avstånd att antingen går den i eller så missar han."
Sannolikhetsläran har lärt oss att utfall och sannolikhet är två helt olika saker. Här gäller inte 50/50 bara för att vi har två möjliga utfall. Nej, här blir det svårt att få fram en exakt beräknad sannolikhet på huruvida putten går i eller inte. Men mycket rätt stämmer det att vi endast har två möjliga utfall!

"Flaggan ser vit ut... det är den faktiskt."
Där ser man... Ibland måste man helt enkelt lita på andra människors uppfattningar. Om man hela tiden ska ha allt bekräftat själv blir det svårt att komma någon vart här i livet. Vi människor har tyvärr mycket svårt att beskriva saker för varandra. Vad är "vit" för dig? Det kan mycket väl vara något helt annat för en annan person, speciellt om han/hon skulle råka vara färgblind, vad vet man? En rädsla för det okända kommer vi alltid att ha och vi kommer göra vad som helst för att bli av med det vi kallar nyfikenhet.

"Han är en av ytterst få som kan köra bil utan bensin!"
De eldrivna batteribilarna slog aldrig genom riktigt, succén man väntat sig kom aldrig. Bilarna i fråga är väldigt få ute på marknaden och i helhet endast en bråkdel av alla bilar i världen. Allt är ju relativt och därmed stämmer uttalandet utmärkt.

"Greenerna är så snabba att bollen inte stannar förrän den slutar rulla..."
Detta specifika uttalande behöver inte nödvändigtvis vara korrekt. Ett runt föremål skulle faktiskt kunna förflytta sig vertikalt på en plan yta utan någon som helst rotation om ytan i fråga har saknad av friktion. Men i fallet vi talar om är underlaget gräs, vilket med största sannolikhet innebär en yta med friktion. MEN, låt oss leka lite med tanken, gräs kan vara blött! Då skulle detta fenomen faktiskt kunna inträffa. Men, åter igen, när det regnar på touren brukar det ju ändå blåsas av... spelarna är för fina för att spela under guds pissande!

Citat: Göran Zackrisson, sportkommentator främst golf.

Påtal om kloka ord..
Carpe Diem, det är latin och betyder Fånga dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar